YAPAY ZEKÂNIN MERKEZİ ESKİŞEHİR
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Dijital Dönüşüm Zirvesi ve Fuarı, dijital sektörünün profesyonel yöneticileri ve iş dünyasını Eskişehir’de buluşturdu. ESO ve Digit4Anarolia katkıları ile düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi ve Fuarı, Türkiye’nin önde gelen kamu kurumlarını, iş ve teknoloji dünyasını da bir araya getirdi.
Türkiye’de kurumların ihtiyaçlara daha hızlı yanıt vererek, daha akıllı hizmet ve ürünler sunabilmesini sağlayan dijital dönüşümü odağına alan zirvede; dönüşümün Eskişehir’e sağlayacağı katma değerlere odaklanıldı. Eskişehir Dijital Dönüşüm Zirvesi açılışı bugün yoğun katılım gerçekleştirildi.
Güçlü bir kentteyiz
Dijital Dönüşüm ana başlığında yapılan zirvenin açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bugüne aslında bir ilk diyebiliriz. Beyin ve zihin olarak entelektüel yapısı çok güçlü bir kentte yaşıyoruz. Bizim için aslında dijital dönüşümün önce zihinlerde başlaması gerekiyor. Ondan sonra kök salsın ve daha ileriye gidebilsin, bu nedenle en güzel kentin Eskişehir olduğunu düşünüyorum. Bu iş bilgi işlem, bilişim, yazılım, donanım gibi alanlarında herkesi kapsasın, mutlaka ticarileşsin, bütün kentin envanterini kapsasın dedik. Yani kenti kampüs haline getirmemiz gerekiyor. Bu zirveyi de bir start-up olarak görelim” dedi.
Rekabet dijitalden geçiyor
Konuşmasında dünyada rekabet edebilmenin yolunun dijital dönüşümleri takip etmek, bu dönüşümleri ilerletebilmekten geçtiğini vurgulayan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, “Digit4Anatolia’nın şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu etkinliğin, Üniversite-Sanayi iş birliğinin güzel bir örneği olması dolayısıyla tebrik ediyor ve ESO’ya çalışmaları için teşekkür ediyorum. Hayatımıza baktığımızda perakende, enerji, hizmet ve imalat sektörlerine kadar tüm sektörlerde dijital dönüşümü görüyoruz. Dünya ile rekabet edebilmemiz için dijital dönüşümü ilerleterek, takip etmemiz gerekiyor. Küçük işletmelerden başlayarak tüm işletmelerin, kamu kurumları dâhil dijital dönüşümü ayakta kalmaları için yakalamaları gerekiyor. Bu bağlamda Eskişehir’de böyle bir farkındalık yaratan bu etkinlik için tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bugün tarihe yazıldı
Günümüz yönetim anlayışının dijital dönüşümden etkilenerek gelişme katettiğini belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, e-devlet, e-okul, e-fatura gibi hizmetlerin buna en büyük örnek olduğunu söyledi. Dijital dönüşümü Eskişehir genelinde değerlendiren Büyükerşen, “Bir milat olarak belirleyelim bugünü. Eskişehir dijital ve gelecek konusunda yeni fikirlerin tartışılacağı gösteriyor bugün. Dijital rekabet gücünü artırmak için eğitim olmazsa olmaz öneme sahiptir. Eskişehir’deki üç üniversitemizin de katkılarını sunacağını bildiğim ve üniversite sanayi iş birliğinin kurulmasına ön ayak olan ESO Yönetimini tebrik ediyorum. Bugün bu zirvenin hayırlı olmasını, verimli sonuçlar doğurmasını diliyorum.” dedi.
Birlik çağrısı
Dijital Dönüşüm ana başlığında yapılan zirvenin açılışında konuşan, Digit4Anatolia Kurucu Üyesi ve ESO Üyesi Taşkın Kızıl, “Bazıları dijitalleşmedeki değişimi 4.0 olarak tanımlasa da bize göre bu değişim, dijital dönüşüm olarak daha tanımlayıcı. Sektör oyuncuları olarak taşın altına elimi koyduk ve ESO Yönetimi de dijital dönüşüm zirvesi fikrinin ete kemiğe bürünmesi için desteklerini esirgemediler. Bu kapsamda ESO Başkanı Sayın Celalettin Kesikbaş’a ve ESO Yönetimine şükranlarımızı sunuyorum. Bugün burada ilgili olan herkesi bir olmaya birlik olmaya davet ediyorum. Bugünden itibaren daha büyük bir güçle Digit4Anatolia’yı büyütmeye, geliştirmeye başlayacağız.” dedi.Açılış konuşmaları sonrası Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav tarafından “Yaklaşan Kırılma Karşısında Yeni Verimlilik ve Katma Değer” konulu sunumu gerçekleştirildi. Ultav sunum sonrası, “Eskişehir Dijital Dönüşüm ile anılacak ve bunu ilerleterek katma değer katacak.” dedi.
Dijital Dönüşüm Zirvesi 6 panel, 3 sunum ve 30 teknoloji şirketinin stantlı katılımı ile devam edecek.