Biyomalzeme Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı (AvciBio)
Biyomalzeme Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı Doç. Dr. Hüseyin AVCI önderliğinde Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Hücresel Tedavi ve Kök Hücre Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTEM), Biyomedikal Mühendisliği ve Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversite’de kurulmuştur. Özellikle ESTEM bünyesinde kurulan laboratuvardaki ekip üyeleri farklı mühendislik, temel bilimler ve tıp doktorlarından oluşmaktadır.
AvciBio araştırma grubu halihazırda özellikle aşağıdaki konularda disiplinler arası araştırma yapmaktadır:
- Çip içerisinde organ,
- Çip içerisinde laboratuvar,
- Biyosensör (özellikle elektrokimyasal biyosensörler),
- Nanofiberler, hidrojeller
- İlaç salım teknikleri,
- Mikroakışkan çip tasarımı ve üretimi (Photolithography, Soft lithography),
- Polimer bazlı malzemeler için Lazer kesme ve kazıma,
- Elektrokimyasal analizleri,
- Biyotekstil vb.
Sektör ile işbirliği içinde sağlık alanında ilaç geliştirilmesi ve hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere insan vücudundaki hedef doku ve organı taklit eden platformlar öncelikli hedefler arasındadır. Bu anlamda halihazırda, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında çip üzerinde karaciğer kiti geliştirmeye yönelik Türkiye’de öncü çalışmalarımız devam etmektedir.
Laboratuvar araştırma grubumuz temel bilimlerden mühendislik ve translasyonel bilimlerine kadar geniş alanda çalışma alanlarına hakimdir. Farklı nanopartikül sentez tekniklerinden hasta başı test cihazlarına, ilaç hedeflendirmeden mikroakışkan teknolojisine, ileri elektrofizyoloji tekniklerinden genetik/proteomik analizlere kadar geniş ölçüde uzmanlığa sahip ekibimiz ile yüksek katma değer yaratacak birçok çalışma ve yenilikçi teknolojiler grubumuz bünyesinde üretilebilmektedir.

İletişim Kişi, Görev, Hüseyin Avcı, Doç. Dr.
E-Posta Adresi: havci@ogu.edu.tr
Merkez Web adresi: avcibio.com

Araştırmacı: Dr. Öğr. Üyesi Hamed Ghorbanpoor
E-mail adresi: Hamed.ghorbanpoor@ogu.edu.tr

Araştırmacı: Aliakbar Ebrahimi
E-mail adresi: aliakbarebra82@gmail.com

Araştırmacı: Tayfun ŞENGEL
E-mail adresi: tsengel@ogu.edu.tr