Merkezi coğrafi konumu nedeniyle önemli bir lojistik ve taşımacılık üssü haline gelen Ankara, 11-13 Ekim tarihlerinde “Ankara Lojistik Zirvesi”ne ev sahipliği yapacak.
Lojistik Zirvesi 11 Ekim’de başlıyor
Lojistik sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerini bir araya getirerek milli ekonomiye ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Ankara Lojistik Zirvesi, Türkiye’nin ilk uluslararası lojistik üssü konumundaki Ankara Lojistik Üssü’nde gerçekleştirilecek. Zirve kapsamında fuar ve konferans eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
Ankara Lojistik Üssü’nün Uluslararası Tır Parkı’nda ve yaklaşık 6 bin metrekarelik bir mekanda düzenlenecek fuara yaklaşık 120 yerli ve yabancı lojistik sektörü firmasının katılımı bekleniyor. Üç gün boyunca devam edecek konferansta ise “Geleceğin Lojistiğinde Kamu ve Özel Sektör İşbirliği”, “Dış Ticaretin Önündeki Engeller ve Çözümleri”, “Lojistik Sektöründe Yeni Yazılımlar, E-Ticaret Lojistiği, E-Ticaret Kargosu”, “Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik 4.0 Uygulamaları”, “Lojistikte Yeni Yaklaşımlar” ve “Soğuk Zincir Lojistiği ve Depolamada Yeni Gelişmeler” konuları ele alınacak.
Ankara Lojistik Zirvesi’nin, lojistik firmalarının, nakliyecilerin, kargo firmalarının, dış ticaret ile ilgili kurum ve kuruluşların, kombine taşımacılık yapan ve bu hizmetten yararlanan üretici kuruluşların, liman işletmecilerinin, ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin bir araya gelerek yeni servis ve hizmetlerini tanıtmalarına, iş bağlantıları yapmalarına imkan sağlayan kalıcı bir platform olması hedefleniyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara’da bir lojistik zirvesi düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, “Ülkemiz Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika arasında bir aktarma merkezi ve köprü oluşturuyor. Bu denli avantajlı ülkenin merkezinde yer alan bir şehir olan Ankara, hızlı tren ve karayolu ağı ile lojistik sektöründe de Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olma yolunda ilerliyor” dedi.
Baran, zirvenin lojistik sektöründe ihtiyaç olan sürdürülebilir büyümenin prensip ve yollarını ortaya koyacağını kaydetti.
(İHA)