Mobge’nin geliştirdiği ödüllü oyun Oddmar, artık Android platformda da mevcut
Apple’ın ödüle layık görüp iOS platformu için kullanıma sunduğu ücretli oyunun yaratıcılarından ve Eskişehir firması olan MOBGE Yazılım Geliştirme ve Bilim Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti kurucuları Özgür Taşkın ve Ferhat Erdoğan, Oddmar’ı Android platforma taşıdı. Çıkış yaptığı iOS platformunda ücretli bir şekilde yayınlanan oyun Android platformlu cihazlardan ise ücretsiz bir şekilde indirilebilir durumda.
Oddmar’ın yeni platformu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgür Taşkın şu ifadelere yer verdi:
“Oyunu ilk olarak iOS platformda çıkardık,şimdilerde de ücretsiz bir şekilde Android platformda yayınladık ve onunla uğraşıyoruz. İndirimi Android cihazlarda ücretsiz olan oyun 6.bölümden sonra ücretli hale geliyor. Ücretsiz indirim sağlandığı için şu an indirmede neredeyse iOS’u geçmek üzere diyebilirim. Oddmar’ı yeni platformuna taşırken, Google bizlere bir yapılacak listesi gönderdi. O gereklilikleri tamamlamak ile uğraştık ve başardık. Şimdi 5 milyon indirmeye ulaşmayı planlıyoruz. Bu süreç içerisinde iOS ve Android platformlardaki teknik farklılar ile karşılaştık. , Oyun Android’de ücretsiz ama markette ücretli, iOS’ta ise direk ücretli çıktı ancak oyunun görünüş olarak platformlarda birbirlerinden hiçbir farkı yok. Yine bu süreçte Android’de çok fazla cihazın olmasıyla oyunun cihaz ile uyumlu olmaması konusunda sorunlarla karşılaştık. Şuana dek 3 bin kadar cihaza uyumlu hale getirdik, problemli cihazlarda uygun davranışı elde etmesi yönünde çalışmalar yaptık. Oddmar’ı yakın zamanda X Box ve Plastation, Mac bilgisaylar, iPhone Tv’de oynanabilir şekle getirmeyi ve ekibimizi 10 kişiye kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz 6 ay süre içerisinde 5 ödüle aday gösterildik. Aday gösterilmemiz bile çok iyi bir şey çünkü Dünya’da ilk beşe girmiş oluyoruz ve bu bizim için çok güzel bir başarı. ”
Yeni oyun geliyor
Ekip olarak yeni bir oyun daha yapma kararı aldıklarını ESO Haber’de duyuran Taşkın, “Yeni bir oyun yapmaya karar verdik. Biz Oddmar’ı geliştirirken 4 sene sürdü diyoruz çıkması ama bunun sadece Ar-Ge’si 2 sene sürdü. Bu Ar-Ge’ler de bizde duruyor ve buna paralel yeni bir oyun çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece önümüzdeki oyunu 1 seneyi geçmeden kullanıcıların beğenisine sunmayı planlıyoruz. Bu sefer ücretsiz bir oyun yapacağız. Kullanıcıların beğenisi için itemler kısmında bir satın alma olabilir. Şu an planlama aşamasındayız.” dedi.