Safari, canlıların yaşam alanlarına dokunuyor
Büyük akvaryumlar, teraryum ve hayvanat bahçeleri için gerekli olan dekor ürünlerini üreten Safari Kimyevi Ürünler ve Veteriner İlaçları İç ve dış Tic. Ltd. Şti., 2012 senesinden beri Eskişehir’de faaliyet gösteriyor.
Hayvanat bahçeleri ve akvaryumlarda kullanılan dekoratif ürünlerin yanı sıra akvaryumlar için gerekli olan tuz üretimini de gerçekleştirdiklerini söyleyen Genel Müdür Can Ersoy üretimleri hakkında, “Deniz ve tatlı sularda yaşayan deniz canlıları, batık, altın, uçak, hazine sandıkları gibi objeleri yapmak için öncelikli olarak orijinal numunelerinden kalıplarını çıkarıyoruz. Bu ürünlerin orijinal kalıpları yoksa görselleri üzerinden heykeltıraşlarımız tarafından tasarımları yapılıp modelleri çıkarılıyor. Ürünlerimiz polyesterden üretiliyor ancak polyesteri kullanamayacağımız ürünlerde 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak plastikten son derece hassas bir şekilde basılarak kullanıma hazır hale getiriliyor.” dedi.
Kalıplar üzerinden tasarlanan ürünlerin boyama işlemini de bünyelerinde gerçekleştirdiklerini belirten Ersoy, ürünlerin orijinal renklerine uygun olacak şekilde boyandığı ve sonrasında gerekli su testlerine tabi tutularak, akvaryum içerisinde suya olan dayanıklılığının test edildiğini ifade etti.
Dekoratif ürünler haricinde tuz üretimi de yaptıklarına değinen Ersoy, “Denizden alınıp temizlenmiş gerçek deniz tuzunun içine aktarılması gereken kimyasal malzemeler, oranlara ayrılarak tuzun içerisine aktarılır. Tuz karıştırma makinasında iyice karıştırılır ve akvaryumların içerisinde çok kolay eriyecek şekilde son haline getirilir. Daha sonrasında müşteri isteklerine göre 20 – 500 kilogram veya 1 ton olacak şekilde paketlere yerleştirilerek sevkiyatları gerçekleştirilir.” şeklinde açıkladı.
“Her gelen proje yeni bir Ar-Ge demektir” diyen Ersoy, “Proje gelir, gerekli incelemeleri yapılır ve konseptleri hazırlanır. Her gelen proje yeni bir Ar-Ge demektir. Sağlığa zararsız ve suda çözünmeyecek boyalar ile ürettiğimiz tuzun kalitesini artırmak üzere geliştirme çalışmalarımızı her zaman sürdürüyoruz. Ürünlerimizi hep en kaliteli hale getirmek ve ürünleri karşısına geçip zevkle seyredilecek şekilde yapmak en büyük hedeflerimiz.” şeklinde konuştu.